Meniu Închide

RECY Technologies

Firma RECY TECHNOLOGIES, Italia, proiectează și produce sisteme complete de reciclare pentru mase plastice, în principal, dar este deschisă și are experiența necesară pentru reciclarea altor materiale, de ex. textile.

RECY Technologies oferă sisteme de reciclare care includ sisteme de sortare, separare, spălare și granulare, prin utilizarea de tehnologii care ducă la cele mai bune rezultate, în fiecare fază.

Prin departamentul de cercetare și dezvoltare RECY Technologies, oferă sprijin și consiliere pentru găsirea de soluții pentru reciclarea diferitelor materiale, indiferent de proveniența acestora.

Firma oferă, de asemenea, o analiză completă a materialelor de reciclat, analiza compoziției polimerilor și a materialelor contaminante pentru a putea recomanda cea mai buna soluție de reciclare în cazul respectiv.

Pentru oferirea celei mai bune soluții într-un anumit caz, firma are posibilitatea de a face teste pe stațiile pilot proprii.

Proiectarea unei anumite soluții se face pornind de la cele solicitate de beneficiar, eventual prin reproiectarea, dacă este necesar, a echipamentelor deja existente la fața locului.

Plecând de la spațiul disponibil, firma propune, în urma unui studiu amănunțit, o dispunere a utilajelor liniei de reciclare, în funcție de mărimea spațiului locației, a dispunerii utilităților necesare liniei, pentru optimizarea producției și folosirii factorului uman, cu minimizarea cantității de deșeuri și a problemei circulației interne a personalului.

Departamentul de proiectare va face un proiect 3D și va concepe fiecare componentă a instalației dvs.

Într-o fază finală a proiectului beneficiarul vă putea vedea și aprecia fiecare componentă a liniei de reciclare înainte de a se trece la construcția propriu-zisă a acesteia.

În timpul construcției, se face o verificare preliminară privind compatibilitatea componentelor instalate în cadrul proiectului.

Firma oferă un serviciu de pre-asamblare la locul instalării, înainte de livrarea liniei, verificând, în felul acesta, interfețele dintre conexiuni și utilaje.

Serviciul oferit în timpul fazei de instalare a liniei la locația clientului se caracterizează printr-o supraveghere specializată privind pre-asamblarea, asamblarea, instalarea, testarea individuală a utilajelor și mașinilor precum și testarea finală a liniei

Înaintea livrării, se vă face un “BLANK TEST”, respectiv o testare a utilajelor și mașinilor precum și a tuturor componentelor electronice. La cererea benficiarului, se poate organiza o testare a liniei la locul de fabricație a liniei.

Pentru a oferi o pornire adecvată a liniei, firma împărtășește clientului întreaga experiență a personalului pentru atingerea scopului promis clientului.

Firma optimizează utilizarea liniei oferind o instruire foarte serioasă a personalului de deservire a liniei. Scopul este o instruire corepunzatoare în ce privește riscurile posibile și dezvoltarea de abilitați de utilizare a liniei.

Serviciul de instruire nu este limitat la faza de pornire a liniei ci se extinde și după pornire printr-o continuă instruire a personalului, actualizarea unor date și un support continuu online.

La terminarea instruirii, se pun la dispoziția utilizatorilor liniei, manualele de operare, cu însușirea conținutului lor și recapitularea procedurilor de utilizare a liniei.

Firma oferă, de asemenea, sprijin și service, la locul unde este instalată linia sau on-line, și după ce linia a fost livrată și instalată.

Firma RECY Technologies oferă o formă modernă de service prin “LIVE CHAT”, prezența pe platforma online precum și prin activarea unui număr de telefon direct cu departamentul de service pentru a asigura beneficiarilor un contact rapid și o rezolvare eficientă a problemelor lor.

Acest serviciu este destinat asigurării unei eficiențe maxime prin asigurarea unui serviciu bine structurat, clar și simplu. Astfel, firma oferă, la cererea clienților, un serviciu de mentenanță de rutină care include operațiuni de raparare, renovare și lucrări de înlocuire a unor subansamble sau piese, necesare pentru a păstra utilizarea, în condiții normale de siguranță și operabilitate, a liniei.

În cazul unei modernizări și/sau reamenajări a locului unde este linia respectivă, firma poate să facă o evaluare a impactului tehnic și economic a operațiunilor care trebuie realizate pentru a se asigura restaurarea funcționalităților liniei.

Firma recomandă un set de piese de schimb care trebuie păstrate la îndemână, în depozit, tot timpul.

Întrucât aceste piese de schimb sunt produse în fabricile RECY Technologies, firma este capabilă să ofere o eficiență maximă în livrarea acestor piese. Depozitul firmei care se întinde pe mai mult de 2000 mp., oferă firmei posibilitatea de a le livra prompt, activitate susținută de tehnicienii firmei în ce privește efectuarea unor reparații și activități de mentenanță.

Produse RECY TECHNOLOGIES - Mașini individuale

APRISACO / Mașină pentru deschiderea sacilor de colectare a deșeurilor

 • Mașină pentru deschiderea sacilor de colectare a deșeurilor industriale și/sau urbane, cu asigurarea integrității conținutului.
 • Cu sistem de auto-curățare în caz de blocaj
 • Cu sistem automatic de acumulare temporară pentru a asigura un flux constant de alimentare a liniei de procesare chiar în condițiile unei încărcături neomogene.
 • Motorizare individuală pe fiecare rotor
 • Construcție modulară a fiecărui ansamblu de rotoare pentru o adaptabilitate maximă la produsele procesate
 • Materiale procesate: LDPE, LDPE, ABS, CD/DVD, WEEE (electronic waste), anvelope, EPS, PET, HDPE, PP, PA, PS, deșeuri industriale și urbane.

Buffer Tank / Rezervor tampon

 • Alimentare uniformă a liniei prin dispozitive cu melc sau invertoare;
 • Sistem de control electronic al nivelului cu avertizare de minimum și maximum
 • Construcție modulară pentru o eficiență operațională maximă.
 • Posibilitatea de a prelucra diferite tipuri de materiale, atât dintre cele mai solide cât și dintre cele mai ușoare precum folii subțiri sau alte produse ușoare.
 • Mașini la comandă pentru o integrare 100% în linii de procesare existente.
 • Mașini eficiente energetic – motoare cu consum mic de energie, dar cu eficiență maximă.
 • Sisteme automatizate – prin sisteme automate de control pentru o utilizare optima a fiecărei mașini.
 • Materiale procesate: LDPE, LDPE, ABS, CD/DVD, WEEE (electronic waste), anvelope, EPS, PET, HDPE, PP, PA, PS, deșeuri industriale și urbane.

Horizontal centrifuge / Centrifugă orizontală

 • Centrifuga orizontală este o unitate desemnată să usuce materialele procesate pe linia de reciclare. Prin acest tratament, se obține un produs excelent cu un procent residual de umiditate care poate ajunge până la 0,2%.
 • Rotor din oțeluri speciale echipat cu “dinți” fabricați din materiale foarte rezistente la uzură.
 • Site de separare cu sistem automat de curățare, cu ochiuri variabile, funcție de materialul procesat.
 • Sistem automat de curățare și respingere a materialelor nedorite.
 • Lagăre speciale pentru rulmenți cu circuite speciale pentru controlul temperaturii.

Vertical centrifuge / Centrifugă verticală

 • Această unitate este recomandată pentru uscarea materialelor flexibile și rigide. Prin acest tratament se obține un procent de până la 0,2% umiditate reziduală. În timpul acestui process, toate reziduurile rămase în material după procesul de spălare cum ar fi hârtie, nisip, uleiuri, polistiren expandat, lemn etc. sunt îndepărtate.
 • Rotorul din oțeluri speciale este echipat cu “dinți” din materiale rezistente la uzură.
 • Site de separare cu sistem automat de curățare, cu ochiuri variabile, funcție de materialul procesat
 • Materiale procesate: LDPE, LDPE, ABS, CD/DVD, WEEE (electronic waste), anvelope, EPS, PET, HDPE, PP, PA, PS, deșeuri industriale și urbane.

Conveying screw / Dispozitiv de transport

 • Unitate de transport a materialelor care urmează a fi procesate pe linia de reciclare. Conectează diverse mașini.
 • Este construit, în totalitate din oțel-carbon sau oțel inoxidabil, conform comenzii.
 • Picioare de ajustare a nivelului pentru cuplarea la alte mașini
 • Sistem de drenaj pentru materiale umede sau când se folosește apa în process.
 • Capace de inspecție detașabile pentru curățare ușoară și mentenenta.

Conveyor belt / Bandă rulantă

 • Scopul acestei benzi este transportul diferitelor materiale în incinta halelor de procesare.
 • În funcție de necesități, pot fi fabricate în numeroase variante pentru o maximă adaptabilitate la produsele care se procesează și trebuie transportate dintr-un loc în altul.

Pre-washing machine / Mașina de prespălare

 • Mașina de prespălare este desemnată să ofere o eliminare inițială a celor mai multe impurități prezente pe suprafața materialelor. Acest process se obține prin utilizarea apei sau prin curățare chimică, în funcție de tipul contaminanților cum ar fi: reziduuri organice, uleiuri, grăsimi, hârtie, pământ, nisip, pietricele, metale etc.
 • Rotorul mașinii are un sistem de fricțiune variabilă în funcție de materialele care se procesează.
 • Cuva de colectare a apei cu descărcarea automată a deșeurilor procesate
 • Punctul forte al acestei mașini este eliminarea totală a contaminanților printr-un process de spălare “uscată” sau cu apă, în funcție de tipul contaminanților, obținându-se astfel un grad satisfăcător de curățare a materialului.

Washing machine / Mașină de spălat

 • Mașina de spălat la temperaturi înalte este esențială pentru îndepărtarea contaminaților de pe suprafața materialelor plastice, cum ar fi pământ, nisip, grăsimi, hârtie și materiale lipicioase, reziduuri organice, pietre, metale și diverse mirosuri.
 • Este dotată cu programe-soft pentru controlul diverselor etape
 •  Lagărele rulmenților sunt lubrifiate și răcite cu apă pentru reducerea uzurii.
 • Rotoarele din oțel-carbon sunt echipate cu lame continue pentru mărirea fricțiunii materialelor.
 • Alimentare forțată
 • Punctul forte al mașinii este eliminarea totală a mirosurilor datorită unui rotor de mare viteză și înaltă fricțiune echipat cu “dinți” interschimbabili care generează temperatura necesară pentru a mări intensitatea spălării și regularizarea temperaturii.
 • Sisteme automate de control electronic pentru asigurarea utilizării optime a fiecărei unități în parte.

Rinsing machine / Mașină de clătit

 • Scopul acestei mașini este acela de a îndepărta complet orice urmă de produse caustice precum și alte chimicale de pe suprafața materialului.