Testarea tevilor si a fitingurilor


Aparatura pentru testarea tevilor si fitingurilorSCITEQ 0°C conditioning tank

Tanc de conditionare lichid la 0°C pentru teste de rezistenta la impact si RCP (propagare rapida a crapaturii) de mica distanta cand mostra trebuie conditionata la 0°C. Tancul cu apa rece poate raci mostre cu diametre de pana la Ø630mm.

Se pot livra la doua capacitati: 1250l si 400l.

Brosura PDF
SCITEQ axial notch milling machine for Notched Stress Crack Resistance Test

Masina de crestat tevi pe lungime este conceputa pentru prepararea de mostre de PE in conformitate cu standardele EN, CEN, britanice si irlandeze. Aplicatia este destinata testului de rezistenta la crestare pe tevi de PE la tepmperaturi de pana la 80°C ±1°C.

Brosura PDF
SCITEQ conditioning chamber

Camera de conditionare a mostrelor, chiar de mari dimensiuni, pentru teste de impact, rezistenta la propagarea rapida a crestaturilor (RCP) si a altor teste similar. Temperaturile de racier merg de la temperature camerei pana la -25°C

Brosura PDF
SCITEQ copy milling machine

Masina (freza) de copiat specimene, dupa un model dat, pentru analizarea maselor plastice prin teste de elongatie, deformare la tractiune etc.

Brosura PDF
SCITEQ end closures

Dispozitivele de etansare pentru tevi si fitinguri se folosesc pentru testele de presiune interna hidrosrtatica.
Aceste dispositive de etansare cu si fara bara de legatura se folosesc la testarea tevilor si fitingurilor din PE, PEX, PVC, PP, ABS etc.

Brosura PDF
SCITEQ Air Frame stainless steel end closures

Cadrele SCITEQ de etansare din otel se utilizeaza pentru testarea tevilor la presiune hidrostatica interna.
Aceste cadre de etansare sunt fabricate din otel inoxidabil sau din otel rezistent la acizi, in diverse dimensiuni de la Ø315mm la Ø1600mm. Ele se utilizeaza pentru presiuni relativ scazute de pana la max. 40 bar in combinative cu temperature intre 20 si 95 grade C.
Aceste cadre sunt conforme standarelor ISO 9080, ISO 1167, ASTM D 1598, ASTM D 1599 si echivalentele.

Brosura PDF
SCITEQ’s glycerine test cabinet

Incinta SCITEQ de testare cu glicerina este proiectata in mod special pentru a permite efectuarea, in conditii de siguranta, a testului de inversiune a caldurii asupra mostrelor de tevi de plastic.

Brosura PDF
SCITEQ HDT/VICAT

Aparatul de testare HDT/VICAT este destinat determinarii temperaturii de inmuiere sau topire a mostrelor de materiale plastice sau termoplastice, in conformitate cu standardele international.

Brosura PDF
SCITEQ heating ovens

Cuptoarele SCITEQ sunt destinate sa efectuarii unor  teste de obtinere a reziduurilor la caldura, de stabilitate a dimensiunilor si de presiune la temperaturi inalte. Cuptoarele se mai pot utiliza si pentru pregatirea unor mostre in conditii care solicita un control exact al unor temperature inalte.

Brosura PDF
The SCITEQ B50 impact tester

Aparatul de testare la impact, SCITEQ B50, a fost conceput ca un instrument multifunctional de testare a tevilor. Aparatul a fost proiectat in colaborare cu principalii producatori europeni de tevi.

Brosura PDF
SCITEQ’S laboratory saw

Fierastraul de laborator SCITEQ este conceput pentru pregatirea de mostre pentru diferite metode de testare. Fierastraul face decupaje paralele si poate finisa marginile. Testele tipice care necesita o astfel de operatiune sunt: presiune interna, MCT, reziduuri la temperatura inalta, control al dimensiunii si testul de rezistenta la impact.

Brosura PDF
The SCITEQ SXW Series Material Testing Machine

Seria de aparate pentru testarea materialelor SCITEQ  SXW combina performanta inalta, flexibilitatea si usurinta in utilizare. Aparatura este ideala pentru aplicatii de pana la 100 kN. Este conceputa atat pentru teste de control de rutina cat si pentru efectuarea unor teste complexe.

Testarea se face conform standardelor: ISO178, ISO 527, ISO 6259, ISO 9969, ASTM D 638, ASTM D 790.

Brosura PDF
The Methylene Chloride Temperature Test Cabinet

Incintele SCITEQ pot fi utilizate atat pentru testul cu clorura de metilen (MC test) cat si pentru testul de comportament al tevilor de PVC la o anumita temperatrura in clorura de metilen (MCT). Incinta poate fi livrata cu un bazin, doua sau chiar trei bazine pentru teste simultane la temperature diferite.

Testele sunt foarte utile la determinarea temperaturii de gelifiere a PVC, gelifiere care are o mare influenta asupra rezistentei la impact si asupra presiunii interne.

Testare conform standard DIN 53419 (de ex)

Brosura PDF
The SCITEQ parallel scratchier

Marcatorul paralel SCITEQ este intentionat a se folosi ca un dispozitiv pentru marcarea tevilor pentru testul de reziduuri in cuptor sau in baia de glicerina conform standardelor ISO EN 743, ISO EN 2505, ISO EN 3478 sau echivalentele.

Brosura PDF
SCITEQ’S own Windows based PC software

Softurile de PC al SCITEQ faciliteaza controlul la distant, derularea testului si generarea de rapoarte de testare. Softurile sunt compatibile cu cu toate sistemele de testare la presiune SCITEQ-2000. Pentru o utilizare facila si flexibila, am lansat un prietenos display “touch screen”.

Brosura PDF
The SCITEQ Charpy pendulum impact tester

Aparatul de testare la impact cu pendul pentru testul CHARPY este utilizat pentru efectuarea testului de elasticitate asupra maselor plastic rigide pentru a detemina caracteristicile  de fragilitate la impact in conditii de solicitare standard.
Metoda este conforma cu standardul ISO 179, partea I-a.

Brosura PDF
SCITEQ 2000 Series 2 airless pressure testing system

Sistem de 5 incinte pentru teste de presiune.

Brosura PDF